Sirovi in fižolovi štruklji I Zlato in srebrno priznanje

fotograf: Andrej Milkić

Društvo podeželskih žena Mirna Peč je v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije pripravilo 7. državno razstavo štrukljev iz vlečenega in kvašenega testa. Skupaj so prejeli 66 štrukljev na ocenjevanje. Med njimi so bili tudi sirovi in fižolovi štruklji iz kmetije Pr’ Okornu. Štruklje lahko pripravimo na različne načine, lahko jih kuhamo v vodi, sopari ali jih pečemo. Na kmetiji Pr’ Okornu so se odločili, da sirove štruklje, katere recept je v vas pred 60 leti prinesla mama Ivanka odnesemo na ocenjevanje. Poleg njih so pripravili tudi fižolove štruklje, ki naj bi jih po osnovnem receptu spekli, vendar so ugotovili, da so boljši kuhani. 
S sledečim je bila zadovoljna tudi komisija, v sestavi dveh tričlanksih strokovnih oseb. Za sirove štruklje so prejeli zlato priznanje in za fižolove štruklje srebrno priznanje. Obiskovalci kmetije Pr’ Okornu ste vabljeni v vas vse leto soboto in nedeljo, med 9:00 in 18:00. Na kosilo sprejemajo le naročene goste, le tako je hrana lahko sveže pripravljena.

Vabljeni!