Turistična Vas Pristava združuje štiri kmetije,

v nadaljevanju vam posredujemo namige:

KJE dobro JESTI ?

Na kmetiji Pr Okornu, kjer vam za vikend (soboto in nedeljo) ponudimo hišna kosila in večerje, lahko po naročilu obedujete tudi med tednom. Želeno je, da se predhodno najavite M 041 329 810.

V ponudbi pa imamo suhomesnate izdelke in pridelke iz vrta, ki se prodajajo na sobotni tržnici v Ivančni Gorici.

KJE dobro SPATI ?

Na kmetiji Pr Tonijevih, imamo za vas pripravljeno počitniško hišo, poimenovano Virida. O najemu povprašajte preko spletnega obrazca na desni strani ali pišite na E info@pristava.si, M 040 702 936. 

V ponudbi pa imamo tudi piknik prostor, počivališče za avtodome in prostor, kjer lahko šotorite.

KJE PREŽIVETI PROSTI ČAS ?

Na Pristavi nad Stično se nahaja cerkev sv. Lamberta, do katere se lahko sprehodite. Na ogled je tudi spominska plošča, Viride Viscotni, postavljene ob 600 letnici njene smrti. Zgodba o gospe s Pristave se nahaja na tej povezavi. Obenem lahko prehodite del peš poti, ki vodijo skozi Pristavo nad Stično. Lahko se odpravite peš do Partizanskega doma in orientacijske točke, kjer imate mogočen razgled na vse strani neba.

Kmetija Pr Tonijevih ima urejen Park, kjer imate, za najem, na voljo piknik prostor z  otroškim igriščem, igrišči za nogomet in odbojko.

Na kmetiji Pr Okornu lahko za vikend najamete gokarte na pedala in se z njimi vozite po našem Parku, oz. celotni vasi. Na voljo so tudi otroška igrala za brezskrbno igro.

KJE KUPITI DOMAČE IZDELKE ?

Na kmetiji Pr Mežnar imamo za vas vrtnine s polja, Pristavško mleko in jajca. O ponudbi se lahko prepričate tako da pokličete M 041 961 081.
Obenem na kmetiji Pr Lampret ponujajo Pristavški med, lahko se oglasite pri njih.