Turistična Vas Pristava združuje štiri kmetije,

v nadaljevanju vam posredujemo namige:

KJE dobro JESTI ?

Na kmetiji Pr’ Okornu ob vikendih ponujajo hišna kosila in večerje, ob predhodni najavi na 041-329-810 pa lahko tam obedujete tudi med tednom. V ponudbi pa imamo suhomesnate izdelke in pridelke iz vrta, ki so naprodaj na kmetiji na Pristavi.

KJE dobro SPATI ?

Na kmetiji Pr’ Tonijevih je na voljo počitniška hiša Virida. O najemu povprašajte preko spletnega obrazca, info@pristava.si ali 040-702-936. Kmetija ponuja tudi počitniški hiši in kamp za avtodome ter šotore.

 

KJE PREŽIVETI PROSTI ČAS ?

Iz Turistične vasi Pristava se po slikoviti naravi lahko sprehodite do cerkve sv. Lamberta, ki se nahaja na Pristavi nad Stično. Tam je na ogled spominska plošča Viride Viscotni, postavljena ob 600-letnici njene smrti. Hkrati lahko prehodite peš poti, ki vodijo skozi Pristavo nad Stično, se odpravite do Partizanskega doma in orientacijske točke z mogočnim 360-stopinjskim razgledom na vse strani neba.
Kmetija Pr’ Tonijevih ima urejen park, kjer lahko najamete počitniško hišo z otroškim igriščem ter igrišči za nogomet in odbojko. Na kmetiji Pr’ Okornu pa lahko čez vikend najamete gokarte na pedale okusite občutek svobode ob vožnji po planjavah parka.


KJE KUPITI DOMAČE IZDELKE ?


Na kmetiji Pr’ Mežnar se lahko oskrbite s svežimi, zdravimi vrtninami, pristavškim mlekom in jajci. Ponudbo lahko preverite na 041-961-081. Kmetija Pr’ Lampret ponuja vrhunski Pristavški med.