Kdo smo

Kmetija Pr’ Okornu nudi prelep razgled na Gorjance in JV del Slovenije. Gospodinja Marta s hčerkama vedro spremlja razvoj izletniškega turizma in svoje dobrote (suhomesnate izdelke) prodaja tudi na svoji kmetiji. Na 23 ha veliki kmetiji pridelujejo vse vrtnine, ki jih kuhane ali kako drugače pripravljene ponudijo gostom. Na kmetiji pridelujejo tudi žito za peko slastnega domačega krompirjevega kruha in pekovskih izdelkov.

Ponudba

Obiskovalci so na kmetiji dobrodošli vse dni v letu, posebej med vikendi, ko gospodinja pripravi hišno kmečko kosilo z jabolčnim zavitkom ali pehtranovo potico. Pr’ Okornu je na voljo prostor s 60 sedeži, namenjen praznovanju obletnic, rojstnih dni, prejemu svetih zakramenta in piknikom. Obiskovalcem je na voljo za brezskrbno kosilo ali zgolj popoldanski oddih. Starejši obiskovalci lahko tako veselo kramljajo ob domačih dobrotah, otroci pa si dan popestrijo z igrali.

Aktivnosti

Aktivno preživljanje prostega časa je na kmetiji Pr’ Okornu obvezen dejavnik. Pri njih lahko v poletnih mesecih pomagate pri spravilu sena, konec avgusta prispevate k pobiranju krompirja in ob vsem tem neznansko uživate. Sprostitev bo popolna, če se boste poistovetili s tukajšnjim načinom življenja in v času bivanja na Pristavi pozabili na stresni ritem vsakdana.

Dogajanje v Turistični vasi Pristava Pr’ Okornu skozi leta.

Foto: Slike, ki se prikazujejo, kažejo dogajanje Pr’ Okornu nekoč in danes.

KONTAKT

Pr Okornu
T +386 1 78 77 750 ga. Marta Okorn
M +386 41  329 810 ga. Marta Okorn
E mateja.zaren@pristava.si