Turistično vas Pristava odlikujejo neokrnjena narava, srčnost tu živečih vaščanov in bogata tradicija, ki so jo oblikovali tudi pomembni zgodovinski dogodki.

Pristna narava

Prenočevanje v tišini pristavskih gozdov napolni z nesluteno energijo, ki daje moč za spopadanje z vsemi izzivi sodobnega vsakdana. Mešani gozdovi zdravilno vplivajo na telo in dušo na vseh ravneh. Tam domujejo najrazličnejše gozdne živali, ki jih lahko opazujete med potepanjem. V okolici je veliko možnosti za brezskrbne sprehode, nabiranje travniškega in gozdnega cvetja (teloh, zvončki, poletne cvetlice) in občudovanje pristne narave.

Tradicija

Iz Pristave se razprostira dih jemajoč razgled na najvišji slovenski vršac Triglav z delom Julijskih Alp, na Kamniško Savinjske Alpe, Gorjance in Snežnik. Mimo vodijo tri označene pešpoti: Badjurjeva, Lavričeva in Viridina pot. Gostje lahko obiščete samostan Stična in cerkev Sv. Lamberta na Pristavi. V bližini cerkve je nekoč stal gradič plemkinje Viride Visconti, članice plemenite rodbine iz Milana. Na vrhu Pristave stoji Partizanski dom v njegovi bližini sta postavljena dva spomenika – eden je posvečen padlim borcem, drugi je bil postavljen ob osamosvojitvi Slovenije.

Gostoljubje

Turistična vas Pristava šteje 19 prebivalcev, ki velikodušno odpirajo vrata svojih domov in z obiskovalci nesebično delijo pristnost vaškega utripa. Na dnevnem meniju Pristave sta poleg vsega vedno tudi dobra volja in prijazna beseda.

Domačini so brez izjeme veseli vsakega obiskovalca. Spoštujejo zasebnost svojih gostov in so hkrati hvaležni, da gostje, ki se z vstopom v vas znajdejo na zasebni posesti, spoštujejo njihovo.