Glineni kozarci iz Turistične Vasi Pristava

Ste se že srečali z njimi? Unikatnimi glinenimi kozarci Turistične Vasi Pristava? Namenjeni so pitju žganja iz pristne narave, vina iz dolenjske, piva Kajtimar, Lupo, Perun in Veles iz Grosuplja ter jabolčnega soka kmetije pr Okornu. Pijača ostane prijetno hladna v njih.
Kozarci so nastajali v času pred otvoritvijo Parka kmetije Pr Tonijevih. Naj se spomnimo, na prve primerke glinenih kozarcev.

Glinene kozarce je izdelala umetnica in slikarka Damijana Bijek. Svoja slikarska dela razstavlja v kavarni Sonček, Ivančna Gorica. Glineni kozarci so s časom dobivali svojo pravo podobo. Pomembno je bilo, da so bili lahki, da se je pijača lepo izlivala iz njih, ter da so privabili poglede. Menim, da je Damijani Bijek z veliko truda uspelo izdelati popolne. Turistična Vas Pristava s ponosom glinene kozarce oddaja v najem.

 Najprej je nastalo nekaj vzorcev kozarcev. Nato smo izbrali najprimernejše po obliki, barvi in opremljenosti z logotipom.

Od vseh glinenih kozarcev so najbolj prikupni mali za aperitiv. V njem postrežemo sadjevec, žajbljev liker, malinov liker z vinom ali grenčico. Vse to je v ponudbi na Izletniškem turizmu Okorn.

Vabljeni na šilce žganja!