Razvoj turizma na podeželju je sprva poznan kot dopolnilna dejavnost na kmetiji. Priložnost za razvoj turistične vasi smo uzrli v vse preveliki obremenjenosti prebivalcev bližnje in daljne okolice.
Na Pristavi smo štiri kmetije začele sodelovati in pripravile produkt s katerim nastopamo na trgu. Cilj Turistične vasi Pristava je obiskovalcu ponuditi pridelke iz naših polj ter ga pogostiti na razglednih točkah in gozdnih jasah. Skupaj strmimo h samooskrbni vasi za vas.

Obiskovalci iz Ivančne Gorice in okolice se radi zatekajo v naravo in v njej preživijo svoj prosti čas, naj bo to igra z njihovimi najmlajšimi, lahkoten sprehod po gozdnih jasah ali pohod na Pristavo za izziva željne pohodnike. Svež zrak in veter v laseh vas pričakata 695 metrov nad morjem, natančneje v vasi Pristava nad Stično.

Ponudba turistične vasi Pristava zajema poleg že 20 let delujočega Izletniškega turizma Okorn še počivališče za avtodome, oddajo piknik prostora, možnost prenočitve v šotoru in ponudbo lokalnih pridelkov. Razčlenjena ponudba kmetij se nahaja v naslednjih zavihkih.