Kdo smo

Kmetija Pr̕ Okornu leži na Pristavi nad Stično, od koder se razprostira prelep razgled na Gorjance in JV del Slovenije.
Gospodinja Marta s hčerkama vedro spremlja razvoj izletniškega turizma in svoje dobrote prodaja tudi na sobotni tržnici v Ivančni Gorici. Velikost kmetije, na kateri pridelujejo vse vrtnine, ki jih kuhane ali kako drugače pripravljene ponudijo na krožniku, znaša 23 ha. Sami pridelujejo tudi žito, iz katerega se peče slasten domač krompirjev kruh.

Ponudba

Obiskovalci so na kmetiji dobrodošli vse dni v letu, posebej med vikendom, ko gospodinja Marta za vas pripravi hišno kmečko kosilo z značilno dolenjsko sladico (jabolčni zavitek ali pehtranova potica). Ob sobotah pa svoje suhomesnate izdelke prodaja na tržnici v Ivančni Gorici.
Prostor v Turistični vasi Pristava Pr’ Okornu s 60 sedeži je namenjen praznovanju obletnic, rojstnih dni, prejema sv. zakramenta in piknikom. Družinam je na voljo veliko prostora za brezskrbno kosilo ali zgolj popoldanski oddih. Otrokom pripada možnost igranja na naših igralih, medtem ko starši lahko veselo kramljajo ob kavi, domačem jabolčnem soku in sladici.

Aktivnosti

Turistična vas Pristava se ponaša s kmetijo, kjer aktivno preživljanje prostega časa predstavlja obvezen dejavnik. Pri njih lahko v poletnih mesecih pomagate pri spravilu sena, konec avgusta prispevate k pobiranju krompirja in ob vsem tem neznansko uživate. Pomembno nam je, da se z nami poistovetite in se popolnoma sprostite ob delu na kmetiji. Otroško igrišče dopolnjuje ponudbo Pr΄ Okornu in je kot nalašč za brezskrbno igranje otrok.

S klikom na povezavo tukaj, je prikazano dogajanje v Turistični vasi Pristava Pr’ Okornu skozi leta.

Slike, ki se prikazujejo, kažejo dogajanje Pr̕ Okornu nekoč in danes.

Opis fotografije se prikaže, ko kliknete Prikaži sličice in nato sliko.

KONTAKT

Pr Okornu
T +386 1 78 77 750 ga. Marta Okorn
M +386 41  329 810 ga. Marta Okorn
E mateja.zaren@pristava.si