Obiskovalci Turistične Vasi Pristava,

naj vas prijetno pobaramo o uporabi našega Parka.

Najpomembnejša obvestila, ki jih prejemamo v času širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 (Covid-19) je tudi priporočilo, ostanite doma.

Vemo, da je resnično težko biti doma, med štirimi stenami. Zatekamo se v parke, na travnike in v gozdove. Bodimo aktivni in vendar premišljeni.

Parki, kamor se zatekamo, naj bodo le za sprehode in ne za zadrževanje s prijatelji. Ravno to želimo, da se doseže tudi v našem Parku.


Travniki, lepi in cvetoči, kjer je polno trobentic ter čebelic. Zvončki, kronice in vijolice ob potokih, v gozdu in na vrtu naznanjajo pomlad. Pazimo, da s hojo po travnikih ne poškodujemo rastlin. Pazimo, da ne odlagamo cigaretnih ogorkov po travnatih površinah in smeti odnašajmo domov.

Gozdovi, ki so dom številnim živalskim in rastlinskim vrstam ter glivam, imajo pomemben vpliv na naš ekosistem, ter odlično vplivajo na naša dihala in na naše življenje. Gozdovi iz zraka odstranjujejo škodljive snovi. V gozdu se ne znašamo nad domovi živali in ne škodujemo bujnemu rastlinju. Skozi gozd se sprehodimo, ter užijemo ptičje žgolenje.

Skupaj poskrbimo za našo varnost, tako v času koronavirusa SARS-CoV-2 (Covid-19), kot kasneje, ko bo stanje v svetu normalno.

Obiskovalci Turistične Vasi Pristava, naprošamo Vas:
sprehodite se skozi Park, ne zadržujte se v njem
– ne odlagajte cigaretnih ogorkov po travnatih površinah
– smeti odnašajte s seboj domov 
– po gozdu se sprehajamo in ne škodujemo živalim in rastlinam

Pazimo nase in na svoje najdražje (družino in naravo) !