Razmišljate kam za vikend?

Pohod na Pristavo za naše male nadobudneže, za naše starše in tudi za naše stare starše je idealen spomladanski pohod ob koncu tedna. Svoje jeklene konjičke lahko parkirate pred Stiškim samostanom, ter se nato napotite proti Pristavi nad Stično. Pot vam bo vzela predvidoma 1h. Lepo počasi, s svojimi najmlajšimi, kakšno minuto več.

Ob cesti vas spremljajo oznake Turistične vasi Pristava. Kjer lahko spoznate kmetije, kupite kakšen njihov pridelek in si privoščite kosilo na kmetiji Pr Okornu. V kolikor želite kaj posebno dobrega, ste dobrodošli, da prej pokličete (M 041 329 810) in povprašate kaj je v ponudbi ta dan.

Lahko pa jo mahnete tudi skozi gozd, kjer je označena peš pot, vse do Lavričeve koče na Gradišču. Nato pa jo mahnete na Pristavo nad Stično, pot je primerno označena.
Za malo lažji pohod lahko pod vznožjem Gradišča (v Mekinajh nad Stično) parkirate svoje vozilo in se odpravite po gozdni poti, mimo cvetočih zvončkov in trobentic do križišča kjer jo lahko levo mahnete proti Pristavi nad Stično in desno proti Gradišču. Pot vas pripelje do Dobrave nad Stično, nato pa pot skozi vas nadaljujete spomladanski pohod vse do Pristave nad Stično. Kjer si lahko privoščite hišno kosilo, mogoče jabolčni zavitek, domačo sadno kupo ali potratno potico. Odvisno od sestavin, ki so pri hiši tisti vikend.

Obenem pa naj vas povabim na Viridin pohod, pohod Krajevne skupnosti Metnaj, ki bo na Velikonočni ponedeljek, 17.4.2017. Kdo je Virida Visconti si lahko preberete tukaj. Informacije se nahajajo na sledeči povezavi: http://www.ivancna-gorica.si/namig-za-premik/

Vabljeni na spomladanski pohod!