Pravljična joga v pristni naravi

Pred začetkom novega šolskega leta vas vabimo, da se nam skupaj s svojimi otroki pridružite, v čudovitem okolju narave, kjer za vas pripravljamo delavnico Pravljične joge.
Pravljična joga je vodena vadba z elementi joge, primerna je za vse starosti otrok, še posebej tiste, ki imajo radi pravljice. Otroci se spoznavajo s svojim telesom, naučijo se  osnovnih jogijskih položajev in preprostih dihalnih tehnik, ob tem pa se zabavajo.

joga v pristni naravi

Pravljična joga vam ponuja možnost, da s svojim otrokom preživite čas, ki bo obema prinesel mirnost, sproščenost in veliko čustveno povezanost.

Hiter tempo življenja nas je zajel v svoj vrtinec in ljudje premalo časa namenimo sebi. Živimo prehitro in površno. V veliki meri so nas zaslepile materialne dobrine in počasi se vedno bolj odtujujemo od svoje prave biti, ki je globoko v nas. Ne ukvarjamo se sami s sabo in se ne vprašamo kdo smo. Ujeti smo v krog, v katerem nam vedno znova mnogo dejavnikov preprečuje, da smo srečni. Ne živimo v harmoniji z okoljem, z drugimi in s samimi seboj. Vse to pa zelo stresno vpliva na nas. Da se s stresom lažje soočimo imamo veliko sprostitvenih tehnik, ki nas spodbudijo, da svoje pogosto zelo razburljivo in ciljno naravnano življenje napolnimo z mirom, ljubeznijo in sočutjem.
Vedno pogosteje in že zelo zgodaj, pa se s stresom srečujejo tudi otroci. Odrasli sami iščemo rešitve in si poskušamo pomagati, otroci pa to še ne znajo in zato je pomembno, da jim pomagamo mi.
Nemogoče je pričakovati, da lahko v današnjem času živimo popolnoma brez stresa. Človek ne more vedno vplivati na zunanje okolje, lahko pa obvladuje svoje telo, dihanje, misli in čustva.

safe_image1

Vse to nam ponuja joga. Fizične asane pomagajo telesu, pranajame pomagajo energetskemu sistemu, sproščanje pomaga premagati stres, koncentracijske vaje pomagajo izboljšanju uma. Joga ponuja sistem, ki spet postavlja v red naša življenja in ustvarja harmonijo.

»Joga ni starodaven mit, pokopan v pozabo. Je najvrednejša dediščina sedanjosti. Joga je bistvena potreba danes in kultura jutri.«
(Swami Satyananda Saraswati)