Se želite odmakniti iz turbulentnega ritma vsakdana v mir in spokojnost pristnega okolja?

Odmik od ponorelega sveta v apartmajih LEOPOLD III. in ERNEST ŽELEZNI

Sredi turistične vasi Pristava stojita počitniški hiši Viride Viskonti s tremi apartmaji. Tako hiša kot apartmaji so dobili imena po zgodovinskih osebnostih, ki so prebivale prav v teh krajih. Apartmaja Virida in Leopold III. se nahajata v počitniški hiši, apartma Ernest Železni pa v samostojni hiši v njeni neposredni bližini.

Kratek pogled v zgodovino

Grofica Virida Visconti je najbolj znana oseba, ki je prebivala na Pristavi nad Stično v 13. stoletju našega štetja. Bila je žena Leopolda III. in mati Ernesta Železnega, zadnjega koroškega kneza, ustoličenega na Gosposvetskem polju. Virida se je v gotski gradič vselila po smrti svojega moža Leopolda III. Častitljivo mesto smo Viridi in njeni družini namenili tudi v 21. stoletju in po njih poimenovali počitniško hišo ter apartmaje.

Sproščeno bivanje v počitniški hiši plemenitijo pristna kulinarična doživetja, domače arome in okusi pridelkov ter izdelkov s kmetij. Hrano lahko z domačimi sestavinami pripravljate sami, ali vam jo pripravijo domačini. Vas ponuja obilico možnosti za edinstvene počitnice in je hkrati izhodišče za raziskovanje bližnje in širše okolice. Občina Ivančna Gorica nudi obilo možnosti za aktiven potep.

Fotografije, prikazujejo počitniško posestvo Pr’ Tonijevih.

KONTAKT

Pr Tonijevih
M +386 40 702 936 gdč. Mateja Žaren
E
mateja.zaren@pristava.si