Domačno leto 2018

    Vsi se zelo radi obračamo nazaj in se bahamo s spomini, ki so nam dali energijo in moč za naprej.  V Turistični vasi Pristava se radi spominjamo leta 2018, ki je minil v znamenju nepozabnih piknikov, porok v pristni naravi, prenočevanja turistov v počitniški hiši Virida, ustvarjanja foto spominov, prehojenih poti po Parku naše vasi in obiskovalcev počivališča za avtodome. V letošnjem letu so svoje prizorišče za videospot našli ansambel Hec, Plut family in Manca Pirc. Klik za ogled: Ljubezen in smeh, Ne drži in Na dlani srce.

» utrinek iz videospota Ansambla Hec «

    Zgodbe ljudi, ki smo jih gostili v Turistični vasi Pristava so se nas dotaknile, nekateri so prišli počitnikovat v našo vas iz Izraela, drugi iz Velike Britanije. Nekateri so si za dopustovanje izbrali izključno našo vas, saj jim je bila odlično izhodišče za raziskovanje celotne Slovenije. Spet drugi so jo izbrali le za eno ali dvodnevni oddih in sprostitev. Našo pristno naravo in lesene skulpture so odlično uporabili tudi glasbeniki v svojih videospotih, kjer je Turistična vas Pristava zablestela v vsem svojem zelenju.

» civilni poročni obred «


    Novost v letošnjem letu je najem TOMOS mopedov, katera je med obiskovalci vzbudila zanimanje. Vožnja z go-karti na pedala je bila za najmlajše obiskovalce vasi prijetna izkušnja kakor tudi obisk kmetij in ogled živali na njej. Poleg pestre ponudbe za preživljanje prostega časa v vasi in v celotni Ivančni Gorici, so obiskovalci z veseljem koristili tudi ponudbo zajtrka, kosila ali večerje na kmetiji Pr’ Okornu. Okusili so hrano, pridelano izključno v naši vasi ter tako tudi spoznali pomen samo oskrbne verige. Poudarek smo dali tudi na prodaji suhomesnatih izdelkov in pridelkov ter tako svoje obiskovalce presenetili z dobrotami pristne narave.

» TOMOS mopedi za najem «

     Med velike dogodke leta 2018 si bomo gotovo zapomnili obisk Avstralskih pohodnikov, ki so šli po poteh vojnih ujetnikov leta 1941-1944 v Mariboru, imenovan Vranov let. Vranov let je bil skrbno načrtovan pobeg iz ujetništva nemških oblasti v času druge svetovne vojne. Pobeg sta organizirala vojna ujetnika Ralph F. Churches – Vran iz Avstralije in Les Laws iz Anglije. Neil Churches je letos prvič v spomin na očeta organiziral pohod po Sloveniji s pomočjo Mateja, Špele in njenega očeta. Pohod je trajal 11 dni in 270 kilometrov, pot je bila dolga in naporna, predvsem zaradi nenadnih vremenskih razmer. Vendar smo za vedrino pohoda poskrbeli gostitelji, med katerimi je bila tudi Turistična vas Pristava.  Neil Churches  s pohodom želi opozoriti Avstralce in ostale tuje turiste na Slovenijo kot turistično destinacijo s pomembno zgodovino, za daljši oddih in z zanimivimi zgodbami. Pot, ki so jo prehodili je peljala na obilo turističnih destinacij, kjer so izbrali le atraktivno ponudbo. Menim, da je bil pohod uspešen, ter da je s skrbno načrtovanimi postanki in ogledi znamenitosti odlična atrakcija za slovenske in tuje turiste, ki se zavedajo pomena svetovne zgodovine. V letošnjem letu vabljeni na pohod Vranov let. Več informacij gotovo najdete na spletni strani Vranov let v svobodo.  

» utrinki iz pohoda Vranov let 2018 «


    Pisana paleta turistov nam je pustila obilo spominov. Menim, da smo jim tudi mi s svojo pristnostjo pokazali naš del življenja in kako pomemben nam je vsak obiskovalec, ki ga Turistična vas Pristava premami, da jo obišče.

» vožnja z go karti na pedala v Parku TVP «

    Prijazno vabilo v objem naše narave naj velja tudi v letu, ki je pred nami.