Kdo smo

Pr’ Mežnar so vrsto let nosilci pohodniškega žiga Slovenske planinske poti, ki je dobro obiskana in poznana slovenskim planincem. Planinske poti, ki vodijo mimo domačije, potekajo od Maribora do Ankarana. Prav tako mimo vodijo Badjurova, Lavričeva in Viridina pešpot ter dobro obiskana pot Prijetno domače. Čez vas Pristava vodi tudi Romanova pot, ki ni več skupinsko organizirana. Družina Mežnarjevih s skupnimi močmi obdeluje 26 ha veliko kmetijo.

Ponudba

Kmetija Pr’ Mežnar oskrbuje celotno vas z mlekom, mesom in jajci. Poznani so po prodaji krompirja ter drugih vrtnin, ki jih prideluje vsa družina. Tako v sodelovanju z drugimi kmetijami ponujajo popoldanske malice ali za goste pripravijo dobrote, da brbončice še dolgo ne pozabijo pristavških okusov, ki ste jih deležni na izletniškem turizmu Okorn.

Aktivnosti

Na kmetiji si obiskovalci lahko ogledajo domače živali. Mimo kmetije pelje pot do cerkve Sv. Lamberta, kjer se v poletnih mesecih darujejo svete maše. Če si cerkev želite ogledati, se ustavite pri Mežnarjevih in eden od članov družine vam bo z veseljem razkazal njeno notranjost.

Foto: Slike, ki se prikazujejo, kažejo hlev in pecivo Pr’ Mežnar ter okolico.

KONTAKT

Pr Mežnar
T +386 1 78 77 486 ga. Milena Jefim