Lepote in dobrote naše vasi

Jih poznamo? Štruklje: jajčne dolenjske, pečene fižolove, mogoče bolj sirove in ajdove z orehi ? No, vse 4 vrste pripravljamo na Izletniškem turizmu Okorn. Pripravljamo jih po predhodnem dogovoru.

Želja, ljudi, ki verjamejo v nas, je pripeljala do točke, da smo v svoji ponudbi, naredili korak naprej. Torej nekaj kar ni v ponudbi v vsaki gostilni. Gospodinja Marta iz Izletniškega turizma Okorn, je pripravila dolenjske jajčne štruklje za fotografiranje jedi, ki bodo predstavljene v knjigi Lepote in vrednote treh dolin. Obenem smo pripravili tudi pečene fižolove štruklje. Menimo, da so prvi in drugi prava poslastica.
Jajčni dolenjski štruklji so na mizah dolenjskih gospodinj že vrsto let. Dolenjski jajčni štruklji so bili prava poslastica za revnejše družine v prazničnem času.

Dolenjski jajčni štruklji

 

Pečeni fižolovi štruklji

fotograf: Andrej Milkić

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *