Ogled kmetije Pr Okornu

Vedno je povezovanje med podjetniki odlično sprejeto. Ravno tako se med seboj povezujejo kmetije. V pomoč jim je Kmetijsko Gozdarska zbornica Slovenije. Ogled kmetij, kot primer dobre prakse kmetije je zaželen tako začetniku in verjamem, da tudi nekomu, ki svojo poslovno pot na kmetiji jo še utira ali je išče nove ideje. Na ogled so v četrtek, prišli iz Ljubljanske regije. Ogledali so si kmetije na dolenjskem, kjer predelujejo mleko, sadje, zelenjavo in meso ter peka kruha in peciva. Med njimi je bila tudi naša kmetija.

fotografinja: Barbara Lapuh

fotografinja: Barbara Lapuh

Izletniški turizem Okorn, kjer se že dobrih 20 let ukvarjamo s pridelavo suhomesnatih izdelkov. Sprva je bila predelava suhomesnatih dobrot le za potrebe našega izletniškega turizma Okorn. Vendar, povpraševanje je naraščalo in želje obiskovalcev smo uresničili. Odločili smo se za prodajo suhomesnatih izdelkov na tržnici. Pridelava sušenih mesnin terja veliko znanja in seveda tudi primerne prostore za predelavo. Vse to smo si uredili in skupaj z dobrimi prijatelji njihovimi nasveti in znanjem uspešno začeli z delom. Verjemite, da brez dobrih receptov starih mojstrov ne bi šlo. Svoje dobrote ponujano na krožniku našim obiskovalcem, Turistične vasi Pristava na Izletniškem turizmu Okorn.

Suha salama

Prekajena slanina

Suha klobasa