Priznanje v spodbudo in simboličen zaključek uspešnega sodelovanja občine Ivančna Gorica in Srca Slovenije
Prejemniki priznanj in zahval

Dušan Strnad, Tjaša, Mateja, Marta Okorn, Aleksandra Gradišek, Tomaž Smole

Zadnji septembrski dan, se je na Pristavi nad Stično dogajalo res veliko. Poleg nujnih kmečkih opravil na kmetijah, katere so lovile zadnje žarke sonca, bojda se za nekaj dni poslavlja, se je na Izletniškem turizmu Okorn zbrala peščica soustvarjalcev in snovalcev turističnega razvoja v občini Ivančna Gorica. Zbrali so se z namenom, da se ozrejo nazaj v pretekla leta sodelovanja in si čestitajo za odlično skupno sodelovanje ter nakažejo pot novim načrtom. Vlogo povezovalca prireditve je prevzel podžupan Tomaž Smole, predstavil je uspešne dosežke občine, kateri so bili obljubljeni na lokalnih volitvah pred 4 leti, ter povedal da so jih celo presegli.
Župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in direktorica razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek, sta potrdila svoje skupne dosežke s stiskom roke in poklonom simboličnih daril. Sadove sodelovanja občine Ivančna Gorica z Razvojnim centrom Srce Slovenije je prikazala Mojca Štepic. Veliko presenečenje je sledilo, ko je župan skupaj z direktorico izrekel in poklonil priznanje zahvale Marti Okorn za sodelovanje pri vseh projektih povezanih z lokalno pridelavo in razvojem turizma v občini. Podeljevanje sta sklenila s priznanjem v spodbudo za prispevek k turističnemu razvoju v občini Ivančna Gorica z vzpostavitvijo Turistične vasi Pristava, katerega prejemnika sta bila Mateja Okorn in Borut Žaren.
Udeleženci prireditve in soustvarjalci lokalne ponudbe so se odpravili na sprehod po Turistični vasi Pristava in občudovali prekrasen park, piknik prostor ter pokrite sedalne elemente poimenovane po Viridi Visconti, Ježu in Kragulju. Na vrhu Pristave se nahaja pokrita miza s klopjo poimenovana Kragulj, na njem je orientacijska točka katera kaže vrhove vidne s Pristave.

Razgledna točka na Pristavi

Razgledna točka na Pristavi, župan občine Ivančna gorica s sodelavko

Sprehod je trajal dobro uro. Obiskovalce parka je prevzela narava in pozitivna energija. Nato smo se odpravili na Izletniški turizem Okorn, ter se pogostili s suhomesnatimi dobrotami Marte Okorn. Prijetno kramljanje, izmenjavanje idej in izkušenj se je končalo pozno popoldne.

Fotografije si lahko ogledate na tej povezavi.

PRIZNANJE V SPODBUDOZahvala Marti Okorn