V mesecu, ki je za nami smo na kmetijah pridni, delavni. Kmetija Pr Mežnarjevih je poskrbela za spravilo sena. Kmetija Pr Okornu je svoje pridelke začela prodajati na tržnici v Ivančni Gorici. Na kmetiji Pr Tonijevih pa smo gostili že nekaj več kot 10 avtodomov, na kar smo sila ponosni, pretežno tujci so odkrili našo Pristno naravo in se v njej počutijo odlično.

Ob vsem tem delu na kmetijah, smo v vasi gostili tudi Državne kmečke igre, pod okriljem Društva podeželske mladine Kalček iz Ivančne Gorice. Kmečke igre, ki so jih pripravili, jih je bila podeželska mladina sila vešča. Ob vsem tem jih je zabaval ansambel Hec. Prilagam nekaj fotografij.



Tretji za nas pomembnem dogodek pa je bilo gostovanje mladih iz Rotary kluba s celega sveta. V Turistični vasi Pristava smo torej gostili mlade iz Češke, Egipta, Francije, Indije, Mehike, Slovaške, Srbije, Turčije in Rusije. Z mladimi smo izvedli delavnico peke krompirjevega kruha in si ogledali Turistično vas Pristava. Obenem so spoznali njeno zgodovino, ravno tako so spoznali nekaj pomembnih mejnikov, v katerih je Pristava imela pomembno vlogo.
Prilagam nekaj fotografij.

Finalni dogodek leta 2017 pa se je zgodil prvo soboto v Juliju, WOODLAND 2017, kateri je gostil najboljšega od najboljših DJ UMEKA. Torej šlo je za dogodek z elektronsko glasbo, ki je privabil v našo vas z 19 prebivalci, predvidoma 4.000 obiskovalcev. Zanimivo, kajne? 🙂