Pot po turistični vasi Pristava 2015

V preteklem letu sem oblikovala Pot po turistični vasi Pristava. Oblikovala sem jo z namenom, da se prijavim na natečaj NAJ POT 2015. Natečaj je organizirala Turistična zveza Slovenije že četrto leto. Izmed 45 prijavljenih tematskih poti iz cele Slovenije je bila Pot po turistični vasi Pristava izbrana med 15 najboljših tematskih poti. Tematske poti najprej tekmujejo regijsko, t.j. znotraj Območnih enot zavoda za gozdove Slovenije, nato pa še na državnem nivoju. Pot po turistični vasi Pristava je prejela priznanje za 1. mesto na regijskem tekmovanju na območju Ljubljane.

Priznanje tematski poti Pot po turistični vasi Pristava za 1. mesto na regijskem tekmovanju na območju Ljubljane

Oblikovala sem pot po Turistični vasi Pristava ob kateri se predstavijo vse 4 kmetije, ogledamo si cerkev sv. Lamberta in spomenik Viride Visconti, ter Partizanski dom. Pot po Turistični vasi Pristava želimo predstaviti tistim, ki jim je mar za ohranjanje narave, kmetij in trajnostni razvoj in se zavedajo zgodovinske pomembnosti Slovenije. Prebivalci vasi Pristava smo ugledni gospodarji svojih posesti, kar se vidi in začuti ob vstopu na našo Pristavško zemljo. Seveda je narava velik krivec, da živimo v pristnem objemu njenih lepot. Mi prebivalci pa smo tisti, ki naj bi jo ohranjali in jo negovali ter vpletli v atraktivno turistično ponudbo v občini Ivančna Gorica.
    

Šstirikolesnikom in s kocijo na Pristavi

Po poti Turistične vasi Pristava tudi s kočijo

    

Uspeh, ki nas je pripeljal, da smo v izboru med petnajstimi najboljšim tematskimi potmi na državnem nivoju, pa je pripisati obilo ustvarjalcem, delavcem in domačinom, ki so prisostvovali svoje delo v oblikovanje najimenitnejših in prestižnih izdelkov, ki so na ogled na Pristavi ter domačinom, ki so pripravljeni sodelovati. Predvsem je pomembno, poudariti, da uspeh ni pripisati samo enemu rodu prebivalcev naše Turistične vasi Pristava marveč, tudi predhodnim rodovom. Skupaj smo močnejši in najnujnejše vzor drug drugemu. S sodelovanjem in povezovanjem želimo biti korak pred drugimi.

Vabljeni po poti Turistične vasi Pristava!

http://www.turisticna-zveza.si/novica.php?id=306

Mateja Okorn