Snemanje oddaje Dobro jutro, na TV Slovenija

Sodelovanje obrodi sadove, pravijo. Naše sodelovanje s strokovnjakinjo za zdravo prehrano go. Marijo Merljak jih je. Gospa ceni poslanstvo kmetij in želi ozavestiti ljudi o velikem pomenu lokalno pridelane hrane za vse deležnike v tej verigi, od pridelave do porabe. Ravno tako ji je pomembno, da ljudje spoznajo pomen raznolike in uravnotežene prehrane. Z njeno pomočjo je društvo podeželskih žena Ivanjščice iz občine Ivančna Gorica na 3. Prazniku krompirja ocenilo najrazličnejše marmelade, vloženo zelenjavo ter pražen krompir. Pri ocenjevanju marmelad ter vložene zelenjave smo pridobili veliko znanja in spodbude za nadaljnje konzerviranje.

 Dobro jutro

Sodelovanje z gospo Merljakovo se je pokazalo kot obetavno, saj je Ivanjščice povabila v oddajo Dobro jutro, 2.Oktobra kjer ima svoj svetovalni prispevek, tokrat je svetovala vse o marmeladah in vlaganju. Na ljubljanski ulici ob Vodnikovem spomeniku smo postavili omizje z nagrajenimi najrazličnejšimi marmeladami članic Društva podeželskih žena Ivanjščice. Predsednica in nosilka dop., dejavnosti na kmetiji Erjavec, ga. Marija Erjavec je na tržnici z veseljem pokazala kako se kuha prava mešana marmelada. Članice pa so svoje marmelade ponudile obiskovalcem in mimoidočim ob našem snemanju. Gospa Merljakova je v oddaji svetovala kako shranjevati in konzervirati marmelade ter kako koristne si mešane marmelade.

Dobro jutroA

Prispevek si lahko ogledate na http://ava.rtvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-2-del/ava2.174362977/  od 20:29 naprej in http://ava.rtvslo.si/predvajaj/dobro-jutro-3-del/ava2.174362989/ .